Dit irriteerde mij enorm (maar nu verlang ik ernaar)
Maame
15 oktober 2020 

Dit irriteerde mij enorm (maar nu verlang ik ernaar)

[vc_row type="in_container" full_screen_row_position="middle" column_margin="default" column_direction="default" column_direction_tablet="default" column_direction_phone="default" scene_position="center" text_color="dark" text_align="left" row_border_radius="none" row_border_radius_applies="bg" overlay_strength="0.3" gradient_direction="left_to_right" shape_divider_position="bottom" bg_image_animation="none"][vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_tablet="inherit" column_padding_phone="inherit" column_padding_position="all" background_color_opacity="1" background_hover_color_opacity="1" column_shadow="none" column_border_radius="none" column_link_target="_self" gradient_direction="left_to_right" overlay_strength="0.3" width="1/1" tablet_width_inherit="default" tablet_text_alignment="default" phone_text_alignment="default" column_border_width="none" column_border_style="solid" bg_image_animation="none"][vc_video link="https://youtu.be/WWHX_fOnjck"][vc_column_text]

Weet je wat mij het vaakst gevraagd wordt als muzikant? 'En, maak je nog muziek?' Op nummer 2 staat 'Maar kun je er een beetje van leven?' Vroeger kon ik me daar enorm aan irriteren. Want natuurlijk blijf ik muziek maken. En je ziet toch dat ik leef? Maar ik snap wel wat mensen bedoelen met die vragen. Ze vragen zich af hoe het mogelijk is om te doen waar je zo gelukkig van wordt en er ook nog voor betaald wordt. Je moet er vast iets bij doen om je uit de hand gelopen hobby te bekostigen.

Want er is ons geleerd dat we moeten kiezen tussen passie of de huur betalen. Zekerheid of onzekerheid. Rust of onrust. Maar zo simpel is het niet. Want als iets bij je hoort dan doe je dat. Ik heb vele baantjes gehad in de loop der jaren en ik heb periodes alleen maar muziek gemaakt. Maar als ik niet zing word ik onrustig. Als ik geen contact heb met mijn publiek zonder ik me af en voel ik me vreemd.

Misschien zijn muzikanten eigenwijze mensen die veel risico's nemen. Maar een voordeel van 20 jaar niet weten waar je volgende optreden vandaan komt is dat ik 2020 tot nu toe met een grote korrel zout heb genomen. Het waait allemaal wel weer over en dan kan ik weer spelen. Ik schrijf nu veel, studeer songwriting technieken en aai mijn kitten. Mijn dochter en ik zijn gezond en we zingen af en toe samen. Ik maak er net zoals de meeste mensen het beste van. Maar weet je wat me deze week ineens opviel? Ik krijg die vragen nog amper. De aanname is dat je als muzikant nu niks meer te doen hebt. Nu verlang ik naar die irritante vragen.

Dinsdagavond na het opnemen van de video hierboven moest ik kei hard huilen. Want afgelopen zaterdag heb ik intens genoten van live muziek bij mijn stamkroeg Dollars hier in Arnhem. De muzikanten speelden zo ontzettend goed, ik was er stil van. Even een drankje doen met vrienden bij mijn stamkroeg is niet meer vanzelfsprekend.

Ik vind het zo erg voor iedereen die zijn of haar gezondheid, levenswerk, inkomsten, sociale leven of ander onderdeel van het leven niet meer zeker is. Deze situatie duurt al zo lang. Ik voelde me machteloos na de persconferentie en had zin om tot 2021 mijn dekbed over me heen te trekken. Maar dat zou mijn moeder nooit pikken. Ik hoor haar stem in mijn hoofd, ook al woont ze nu in Ghana.

Dus in plaats daarvan nam ik dit filmpje op. Er zijn beperkte plaatsen voor de surprise huis optredens maar we gaan er zoveel mogelijk doen. Door het hele land. Maak er gebruik van als het je aanspreekt en deel het als je iemand weet die je er blij mee maakt. Dit is waar ik blij van word en waar ik niet zonder kan.

Waar kun jij niet zonder?
x
Maame
P.S. Ik heb deze maand nog plek voor 2 Lied voor mijn liefste verrassingen. Het intieme trouwjubileum kado om te zeggen ik hou van je. Nieuwsgierig? Reageer met ‘Ja, vertel me meer!’

Wie is Maame Joses?

Maame Joses is een personal songwriter en personal stylistmet roots in Ghana en Nigeria. Ze is geboren in Londen en studeerde in Sydney. In 2010 werd ze halve finalist van De grote prijs van Nederland. In 2012 stond ze in de halve finale van The Voice of Holland en in 2014 bracht ze haar eerste album uit.

Maame maakt Lied voor mijn liefste als surprise kado op maat en vormt sinds 10 jaar een muzikaal duo met gitarist Bram Bokken. Ze spelen eigen werk en covers van bekende liedjes. Klik hier voor muziek die je raakt en hier voor de kledingstijl die bij je past.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type="in_container" full_screen_row_position="middle" column_margin="default" column_direction="default" column_direction_tablet="default" column_direction_phone="default" scene_position="center" text_color="dark" text_align="left" row_border_radius="none" row_border_radius_applies="bg" overlay_strength="0.3" gradient_direction="left_to_right" shape_divider_position="bottom" bg_image_animation="none"][vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_tablet="inherit" column_padding_phone="inherit" column_padding_position="all" background_color_opacity="1" background_hover_color_opacity="1" column_shadow="none" column_border_radius="none" column_link_target="_self" gradient_direction="left_to_right" overlay_strength="0.3" width="1/1" tablet_width_inherit="default" tablet_text_alignment="default" phone_text_alignment="default" column_border_width="none" column_border_style="solid" bg_image_animation="none"][/vc_column][/vc_row]

Over de schrijver
Maame
Reactie plaatsen