Over Maame

Maame Joses  is een singer songwriter die begon als dichter. Ze trad op in Engeland, Australie, Duitsland, België en Nederland, oa met Frank Boeijen. In 2010 werd ze halve finalist bij de Grote Prijs van Nederland en in 2012 bij ‘The Voice of Holland’.

Ze groeide op in Engeland, Ghana en Nederland met internationale muzikale invloeden. Ze zong op haar 16de als solist in gospelkoor Vivit en ontdekte muzikale grootheden zoals Nina Simone, Michael Jackson, Ella Fitzgerald, Des’ree, Sting en  Stevie Wonder. In Australië verdiende ze op haar 19e bij met het repertoire van Tracey Chapman.

‘Het mooiste vind ik het contact met het publiek, de herkenning op hun gezicht als een liedje de juiste snaar raakt. Als we tegelijkertijd hetzelfde voelen.’

Van klein en gevoelig tot ritmisch en groots, Maame geniet sinds 1997 van een wereld vol gedichten en eigen liedteksten. De wereld van soul, pop, blues, gospel en folk.

Akoestisch op gitaar, soulful als duo of swingend met band, ze verrast met eigenzinnige covers en zelfgeschreven liedjes. Een warme, gepassioneerde stem neemt je mee in haar verhaal en de herkenbare verhalen van vele anderen.