Soulvolle liedjes recht uit het hart, dat typeert singer songwriter Maame Joses. Akoestisch op gitaar of voluit met band, ze verrast door eigenzinnige covers en zelfgeschreven materiaal. Een diepe stem neemt de luisteraar mee naar haar beleving, haar verhaal.

Van klein en gevoelig tot ritmisch en groots, Maame geniet sinds 1997 van gedichten en liedteksten schrijven en spelen. Hierbij de uitnodiging om mee te gaan naar Maame’s wereld van soul, pop, blues, gospel en folk! Opgegroeid in Engeland, Ghana en Nederland geniet ze van internationale muzikale invloeden.

Ze begon ooit als solist in een gospelkoor en luistert onder andere naar Ella Fitzgerald, Des’ree, Sting en  Stevie Wonder. In Australië ontdekte ze op haar negentiende het repertoire van Tracey Chapman en begon daar de liedjes van deze artiest te vertolken. ‘Het mooiste vind ik het contact met het publiek, de herkenning op hun gezicht als een liedje de juiste snaar raakt. Als we tegelijkertijd hetzelfde voelen.’ Maame speelde met Frank Boeijen in Nederland en België. In 2010 werd ze halve finalist in de Grote Prijs van Nederland competitie met Clemens Horn (toetsen) en Bram Bokken (gitaar). In 2012 verwierf ze dezelfde positie in ‘The Voice of Holland’.

Maame was o.a. te zien bij : De Grote Prijs van Nederland – Halve Finale 2010 * The Voice of Holland 2012 Halve Finale * TED X 2014