Wat nou als je plaatje niet meer klopt?
Maame
20 oktober 2020 

Wat nou als je plaatje niet meer klopt?

Soms valt er niks meer te fixen

Ze wil niet meer met je verder. Hij is plotseling verliefd geworden op een ander. Het komt niet meer goed. Nooit meer. Eerst had je nog hoop. Die is inmiddels vervlogen. Je hebt meegejankt met de hartverscheurende liefdesliedjes op Love radio en zonder jou zou Ben & Jerry's failliet gaan want daar leef je inmiddels al weken op. Je vrienden kunnen je verhalen niet meer aanhoren en spreken niet meer met je af. Zelfs je kat ziet je aankomen en gaat ervandoor. 

Herkenbaar? Voor mij was dit lange tijd mijn realiteit. (Behalve dat van mijn kat, dat is de grootst knuffelkont die er is en die had ik toen nog niet) De grote vraag is: wat nu? Hoe nu verder? Iedereen heeft een glanzend, happy, shiny life en ik voel me de grootste loser die er is. Hoe ga ik ermee om dat mijn plaatje niet klopt?

Na jarenlang alle boeken, videos en trainingen te hebben verslonden op het gebied van geluk, zelfliefde, relaties en vooral heel veel vragen te hebben gesteld ben ik tot een conclusie gekomen waar ik vrede mee heb. Ik ben een vrijgezel die de veertig nadert met geen enkel verlangen om te daten. Ik vind het afschuwelijk, tenzij het spontaan ontstaat. Mijn conclusie is: fuck het plaatje! De enige reden dat ik een relatie/goed inkomen/succes wil is omdat ik denk dat dat me gelukkig zal maken. 

Wat ik inmiddels weet is dat ik dat gevoel van geluk nooit lang kan ervaren tenzij ik het eerst in mezelf vind, onafhankelijk van die geweldige partner of die hoge bankrekening. Anders kan ik dat gevoel ook niet vasthouden wanneer ik die persoon of dat vermogen wel heb. 

Mijn andere conclusie is dat ik niet kan springen van 'ik ben een loser, waarom besta ik eigenlijk?' naar 'ik ben genoeg, ik verdien het beste en wat er ook gebeurt I got my own back'. Dat lukt nooit in een enkele sprong. Dat kan alleen in kleine stapjes. Kleine hapjes geluk noem ik ze ook wel. Inspiratie momenten. 

Wat ik het allerliefste doe is dit soort inspirerende gelukshapjes serveren. Als een lopend buffet waar je zelf pakt waar je op dat moment zin in hebt. Als singer-songwriter speel ik al ruim 20 jaar liedjes die je brengen van depressie naar wanhoop, van wanhoop naar hoop, van hoop naar vertrouwen en van vertrouwen naar blijdschap. Muziek kan je euforisch maken vanwege de trillingen die effect hebben op de trillingen in jouw lichaam. Je wordt letterlijk tot een nieuw niveau getild. En dat verdien je. Ook al voelt het nog niet zo. 

Er gaan nog heel veel mooie momenten plaatsvinden in jouw leven. Momenten waar je nog niet eens van kunt dromen. Mijn wens voor jou is dat wat er ook gebeurt, je iedere dag een beetje oefent om je eigen welzijn op nummer 1 te zetten. Luister naar je intuïtie. Ga slapen als je moe bent. Plaats de mening van een ander niet boven jouw mening, zelfs als je het even niet zo goed weet. Laat los wat je pijn doet. Laat zelfs los wat geweldig voelt. Laat los en kom erachter dat jij datgene bent dat geweldig voelt. Dat geweldig is. Laat je waar je maar kan inspireren en herinneren aan het feit dat jijzelf de liefde bent. Dat betekent dat je de liefde niet kan kwijtraken of vinden buiten jezelf. Anderen kunnen dit hooguit terugspiegelen. Dat is wat er gebeurt wanneer je verliefd bent, je ziet jezelf weerspiegeld in de ogen van een ander. Je ontdekt een nieuw aspect van jezelf. Een deel dat er altijd al was maar dat je niet eerder kon zien. 

En als dat waar is, dan ben je op dit moment okay. Meer dan okay. Oneindig krachtig, prachtig en de moeite waard. Ik hoop met mijn muziek momenten te bieden waarbij je hier telkens een beetje aan herinnerd wordt. Om dichtbij jezelf te blijven. Dichtbij datgene dat goed voelt. 

In de woorden van Abraham Hicks: 

'The only discipline you need is the discipline to feel good' 

Onthoud dat en je bent altijd thuis. Met of zonder partner. Met of zonder kind. Met of zonder Ben en Jerry's. 😉

🏡✨ ❤️

Over de schrijver
Maame
Reactie plaatsen